Olemme hoitaneet metsiä ja kehittäneet maa-omaisuuksia vuodesta 1912. Kokeneet tilanhoitajamme ja neuvonantajamme auttavat sinua – jos haluat esimerkiksi maksimoida tulot, metsästys- tai luonnonarvot.

Metsäsuunnittelu

Metsäsuunnitelma on paras esimerkki siitä, miten metsäomaisuuden hoito eroaa muunlaisten pääomien hoidosta. Metsän kehitystä voi suunnitella ja ohjata eri tavalla kuin esimerkiksi osakeomaisuuden, eläkerahaston tai erilaisten liiketoimintojen kehitystä.

Voit itse päättää miten haluat käyttää omaisuuttasi ja minkälaisen tuoton sille haluat. Kaikki tämä käy ilmi metsäsuunnitelmasta. Mitä parempi metsäsuunnitelma on, sen paremmat ovat edellytykset omaisuuden kehitykselle sekä sen tuotolle ja parhaalle mahdolliselle käytölle.

Suunnitelma on sinun suunnitelmasi, ei metsäteollisuuden

Metsäsuunnitelma on tehokkaan metsäomaisuuden hoidon perusta. Metsäsuunnitelman avulla voidaan ohjata ja hallita tuottoa, kasvua, riistan kehitystä, luonnonhoitoa ja muita suunnitelmaan sisältyviä asioita.

On tärkeää, että suunnitelman laatija toimii täysin sinun tavoitteiden ja tarpeiden sekä metsäomaisuutesi edellytysten mukaisesti. Tilanhoitajat tukee sinua tässä sataprosenttisesti, sillä yrityksellä ei ole mitään omistusyhteyksiä metsäteollisuuteen. Siksi voimme keskittyä kokonaan siihen mikä on parasta sinun kannaltasi.

Suunnittelemme kokonaisratkaisuja

Kun sinun etujasi ja toiveitasi verrataan metsäkiinteistön tarjoamiin edellytyksiin, metsäsuunnitelmasta saadaan tehokas työkalu. Mukaan liitetään toimintasuunnitelma, mikä laaditaan metsäsuunnitelman jälkeen. Toimintasuunnitelmassa arvioidaan taloudellinen tilanteesi, tulevaisuuden tuottovaatimuksesi sekä muut oleelliset asiat. Tämä yhdistettynä metsäsuunnitelmaan, saadaan loistava työkalu metsäkiinteistösi hyödyntämiseen. Se toimii ohjauskeinona muun muassa verojen tasapainottamisessa, sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa, puunmyyntituottojen optimoinnissa sekä metsästyksen ja luonnonhoidon kehittämisessä.

Hyvä ajantasaisuus antaa paremman arvon

Pidämme huolen myös siitä, että metsäsuunnitelmasi pysyy ajan tasalla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit seurata suunniteltujen toimenpiteiden vaikutuksia ja tavoitteiden noudattamista. Etunasi on pitkäikäinen suunnitelma, jota ei heti tarvitse uusia.