Olemme hoitaneet metsiä ja kehittäneet maa-omaisuuksia vuodesta 1912. Kokeneet tilanhoitajamme ja neuvonantajamme auttavat sinua – jos haluat esimerkiksi maksimoida tulot, metsästys- tai luonnonarvot.

Skogssällskapet-säätiö rahoittaa suomalaista tutkimusta metsän koloista

Bild inköpt från Mostphotos, juni 2019.

Voivatko kolot metsässä olla yksi kohde mitata metsän biologista monimuotoisuutta? Itä-Suomen yliopiston tutkijat tarkastelevat tätä tarkemmin Skogssällskapet-säätiön rahoittamassa hankkeessa. Skogssällskapet jakaa apurahoja vuosittain noin 15 miljoonaa kruunua ja myöntää nyt ensimmäisen apurahan suomalaiselle korkeakoululle.

– Kolopuiden tarkasteleminen biologisen monimuotoisuuden indikaattorina ja eri metsänhoitomenetelmien vaikutuksen tutkiminen kolojen esiintymisessä on jännittävä lähestymiskulma, joka voi johtaa uuteen tietoon metsän luonnonarvoista. On hyvä, että tutkimushankkeilla on odottamattomia näkökulmia. Tämä on lisäksi ensimmäinen suomalaisessa korkeakoulussa tehtävä tutkimushanke, jota Skogssällskapet rahoittaa, sanoo Karin Fällman Lillqvist, Skogssällskapetin kestävän kehityksen johtaja.

Skogssällskapetin alkuperä on Ruotsissa, mutta sillä on ollut metsänomistajalähtöistä ja monipuolista metsäpalvelutoimintaa vuodesta 2015 lähtien myös Suomessa, jossa se toimii myös Tilanhoitajat nimellä. Skogssällskapet rahoittaa nyt siis suomalaista metsäntutkimusta.

– Skogssällskapet haluaa tehdä metsästä rikkaamman. Myötävaikutamme tähän lisäämällä tietämystä kaikista metsän arvoista tukemalla tutkimusta sekä pitkällä kokemuksellamme omista ja asiakkaidemme metsistä, sanoo Karin Fällman Lillqvist.

Itä-Suomen yliopiston kolopuita koskevalle hankkeelle on myönnetty rahoitusta 1,8 miljoonaa kruunua. Helsingin yliopisto sen sijaan tekee yhteistyötä Ruotsin maatalousyliopiston kanssa yhteishankkeessa, jossa tutkitaan biohiilisuodattimien käyttöä ravinteiden huuhtoutumisen ehkäisemisessä kunnostusojitusten yhteydessä. Tälle hankkeelle Skogssällskapet on myöntänyt miljoonan Ruotsin kruunun rahoituksen.

Skogssällskapet jakaa tänä vuonna yhteensä 15 miljoonaa kruunua apurahaa 14 eri hankkeelle Ruotsissa ja Suomessa.

– Tutkimusrahoituksemme auttaa meitä hoitamaan metsiä vastuullisesti, tavalla, jossa huomioidaan niin talous, luonnon monimuotoisuus, ilmastohyödyt kuin sosiaaliset arvotkin, Karin Fällman Lillqvist sanoo.

– On hienoa, että konsernimme rahoitusta saadaan nyt kahteen metsäntutkimushankkeeseen, joissa on mukana suomalaiset toimijat ja joista toisessa yhdistyy Suomen ja Ruotsin korkeatasoinen metsäntutkimusosaaminen. Meille on tärkeää olla edistämässä suomalaista metsäosaamista ja kehittää myös näin edelleen palveluitamme suomalaisille metsänomistajille, toteaa Tilanhoitajien toimitusjohtaja Lasse Lahtinen.

 

Lisätietoja:

Karin Fällman

Karin Fällman Lillqvist, kestävän kehityksen johtaja, Skogssällskapet

Puhuu Englantia ja Ruotsia

+46 8–789 89 62

karin.fallman@skogssallskapet.se

Lasse Lahtinen

Lasse Lahtinen, toimitusjohtaja, Skogssällskapet Finland Oy Ab/ Tilanhoitajat

Puhuu Englantia, Suomea ja Ruotsia

+358 44 493 5998

lasse.lahtinen@tilanhoitajat.fi