Olemme hoitaneet metsiä ja kehittäneet maa-omaisuuksia vuodesta 1912. Kokeneet tilanhoitajamme ja neuvonantajamme auttavat sinua – jos haluat esimerkiksi maksimoida tulot, metsästys- tai luonnonarvot.

Tilanhoitajat vahvistamaan Suomen Metsäsäätiön apurahatyötä

Metsänomistajien tavoitteisiin toimintansa perustavan sekä metsätilojen pitkäjänteiseen hoitoon ja kehittämiseen erikoistunut Tilanhoitajat ryhtyy suosittelemaan yhä aktiivisemmin asiakkailleen menekinedistämismaksun lahjoittamista puukaupoista Suomen Metsäsäätiölle.
Skogssällskapet -säätiön omien metsien suhteen on tehty päätös lahjoittaa kaikista sen tekemistä puukaupoista menekinedistämismaksu.

– Metsämme ja suomalainen kestävä metsätalous tarvitsevat sektorin yhteisen turvaajan. Tilanhoitajille on tärkeää olla osa tätä yhteistä ja pitkäjänteistä työtä. Tavoitteenamme on aidosti palvella asiakkaitamme kestävyyden kaikki näkökulmat huomioiden, ja osallistuminen menekinedistämismaksuun tukee sitä. Näemme, että metsäelinkeinon yhteinen puolustaminen tuo asiakkaillemme lisäarvoa ja ennustettavampaa jatkuvuutta metsänomistamiseen, päätöksen taustoja avaa Tilanhoitajien toimitusjohtaja Lasse Lahtinen.

Tilanhoitajat on Ruotsissa jo yli 100 vuotta toimineen Skogssällskapetin omistama yritys. Yritys tarjoaa monipuolisesti tukea ja palveluita maa- ja metsäomaisuuden hoitoon ja hankintaan liittyen. Skogssällskapet Fastighet Oy vastaa säätiön omasta maaomistuksesta Suomessa.

– Tilanhoitajien päätös on loistava uutinen. On merkityksellistä, että yhä useampi suomalainen metsätalouden harjoittajataho haluaa vapaaehtoisesti osallistua Metsäsäätiön hankkeiden rahoittamiseen. Hienoa, että Tilanhoitajat näyttävät konkreettisesti tällaista signaalia asiakkailleen ja muille metsäalan toimijoille, iloitsee toimitusjohtaja Erno Järvinen Suomen Metsäsäätiöstä.

Suomen Metsäsäätiö rahoittaa hankkeita, jotka edistävät suomalaisen metsäalan hyväksyttävyyttä. Apurahoilla tehdään metsää tutuksi lapsille ja nuorille, edistetään puun käytön hankkeita sekä viestitään metsäalan mahdollisuuksista.

Metsäsäätiön menekinedistämismaksuun voi halutessaan osallistua puukauppojen yhteydessä. Lahjoituksen suuruus on pystykaupassa 0,2 % ja hankintakaupassa 0,1 %. Metsänomistajan päättäessä lahjoituksesta puunostaja sitoutuu maksamaan samansuuruisen summan, jolloin säätiölle lahjoitettava summa kaksinkertaistuu. Lahjoitus on verovähennyskelpoinen.

Lisätietoja:

Tilanhoitajat

Toimitusjohtaja Lasse Lahtinen, +358 44 493 5998

Suomen Metsäsäätiö

Toimitusjohtaja Erno Järvinen, +358 40 351 7978