Skogssällskapet-säätiön apurahat jälleen haettavissa

Tjej i skog. Foto: Matilda Holmqvist

Foto: Matilda Holmqvist

Skogssällskapet-säätiön metsäntutkimukseen suunnatut apurahat ovat taas haettavissa. Apurahoja on haettavissa tänä vuonna ennätykselliset 1,9 miljoonaa euroa.

Skogssällskapet-säätiö on tehnyt pitkäjänteistä työtä soveltavan metsäntutkimuksen tukemiseksi Ruotsissa ja Suomessa. Säätiön sääntöjen mukaisesti apurahoilla halutaan tukea metsien ja luonnon monimuotoisuutta edistävää tutkimustyötä.

– Meillä on edessämme suuria haasteita käynnissä olevan ilmastokriisin, ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin ja luontokadon takia. Metsän- ja luonnonhoidon tutkimus ja tiedon jakaminen ovat avainasemassa tilanteen parantamiseksi, sanoo Skogssällskapet-säätiön kestävän kehityksen johtaja Karin Fällman Lillqvist.

Apurahoja voivat hakea kaikki suomalaiset ja ruotsalaiset alan tutkimus- ja oppilaitokset. Tänäkin vuonna apurahojen hakijoita rohkaistaan tekemään yhteistyötä keskenään. Sekä maiden sisällä että maiden välisesti.

Hakijoiden tulee hakemuksessaan selvittää miten apurahoilla tuettu projekti edistäisi kestävää kehitystä, YK:n kestävän kehityksen globaalin toimintaohjelman Agenda 2030 mukaisesti.

– Globaalit kestävän kehityksen tavoitteet ovat hyviä työkaluja, joilla voi mitata omaa panostamme isomman kokonaisuuden eteen tehtävässä työssä, sanoo Karin Fällman Lillqvist.

Tämän vuotinen apurahojen hakuaika päättyy 17.10.

Tiedotustilaisuus apurahojen hakemisesta järjestetään Helsingin Yliopiston Athena rakennuksessa 27.9 klo 10.30, Sali 107, Siltavuorenpenger 3 A, Helsinki.

Lisää tietoa meidän tukimus- ja kehitysrahoituksesta:

Karin Fällman

Karin Fällman Lillqvist, kestävän kehityksen johtaja, Skogssällskapet

Puhuu Englantia ja Ruotsia

+46 8–789 89 62

karin.fallman@skogssallskapet.se

Mikko Söderling, toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja

Mikko Söderling

Metsänhoitaja